Over Hoftheaterproducties


STICHTING HOFTHEATER DEN HAAG  brengt iedereen in contact met theater:  we laten je ervaren hoe je talenten kunt ontdekken en grenzen kan verleggen met theater maken!

Dat doen we met theaterproducties & -events, waar altijd een Haagse thema aan verbonden is én we altijd het publiek een relativerende spiegel voorhouden. 

Met onze musical- en theaterproducties houden we spelers en publiek een relativerende spiegel voor waar het hedendaagse thema's betreft. Quinten-Faust Rijnja is directeur van de stichting. Deze geboren en getogen Haagse theatermaker heeft, na een aantal jaren succesvol theaterscholen In Almere en Leeuwarden te hebben gerund, zijn plek weer gevonden in Den Haag.

Naast Hoftheaterproducties bestaat Hoftheater Den Haag ook uit de Hoftheaterschool: een plek voor de Haagse regio waar iedereen tussen 4 en 99 jaar op een vrolijke manier serieus aan talenten kan werken.

Meer info over de Hoftheaterschool? klik hier

 

Voor Hoftheater Den Haag geldt:

- Veiligheid, kwaliteit, actualiteit, vrolijkheid  en serendipiteit zijn onze kernwaarden.

- Iedereen is welkom, onder voorwaarden dat je ook iedereen welkom heet en openstaat voor anderen.

- We hanteren een eigen LIFE-methodiek in onze lessen. LIFE staat voor Lef, Inspiratie, Fantasie en Energie. Kijk hieronder voor meer info: 

Quinten-Faust Rijnja is de artistiek en zakelijk leider van Hoftheater Den Haag. Hij heeft zijn sporen op theatergebied ruimschoots verdient als oprichter van de Faust Theaterschool (in Almere, Leeuwarden en Den Haag), waar hij diverse (muziek)theaterproducties regisseerde en produceerde (o.a. musical Watermensen, Rep&Roer, Helden) en diverse landelijke festivals organiseerde (o.a. Nederlandse Jeugdmusicaldagen, BNG Jonge Schrijversprijs). Daarnaast was hij studieleider van de hbo opleiding docent Theater en werkt hij als presentator, profnar en coach door het hele land. Meer info over hem vind je hier